Tommy Hilfiger Print Blue Backpack Rygsække Explorer rrwxfq1
19.12.2007 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Porsche Green Design Porsche Rygsække Design Green Design Porsche Rygsække wzx84

Hvad er en sekt?

Hvad er en sekt? Og hvad er forskellen på begreberne sekt og religion/kristendom?

Svar:

Rhinestone Rygsække Montana Superdry Montana Black Rhinestone Superdry Superdry Black Montana Rhinestone Rygsække rEA1wE

Ordet 'sekt' betegner i bred forstand en gruppe, der følger en bestemt overbevisning, det kan både være politisk og religiøst, som på en eller anden måde har brudt med en allerede bestående gruppe. Således betegnedes de første kristne også som en sekt.

Rent historisk er ordet dog, i al fald i religiøs sammenhæng, blevet indsnævret noget og har fået en negativ undertone, sådan at en 'sekt' er at forstå som en gruppe mennesker, der enten har brudt med et etableret kirkesamfund og afviger fra det radikalt eller er blevet stiftet af religiøse ledere med radikale og kontroversielle forestillinger. Kirkehistorisk kendetegnede ordet 'sekt' en kætters følgere. Et andet karakteristisk træk ved en sekt er, at den ofte er meget isoleret og centreret omkring én leder.

Det kan være vanskeligt at drage grænsen mellem, hvad der er en sekt, og hvad der ikke er. Syvendagsadventisterne (SDA) blev indtil 1998 af de fleste kristne kirkesamfund regnet som en sekt på samme måde som de fleste kristne kirker opfatter Jehovas Vidner og mormonerne som sekter, men efter en fire-årig dialog, blev det i 1998 mellem det lutherske verdensforbund og SDA vedtaget at de lutherske kirker fremover ikke længere skulle betragte SDA "som en sekt, men som en fri kirke og et kristent verdenssamfund".

Det er heller ikke muligt uden videre at adskille begreberne kristendom/religion og sekt, som du spørger efter forskellen mellem. Man kan måske sige, at en sekt som oftest er religiøs (eller kristen) - men at en religion ikke behøver være sekterisk. Der findes sekter indenfor kristendommen, ligesom der også findes sekter indenfor for islam og jødedommen. Det vil sige grupperinger, større eller mindre, som har deres egen, ofte kontroversielle, forståelse af deres religion.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Design Design Porsche Rygsække Rygsække Design Porsche Green Green Porsche

Lagt på nettet 19.12.2007

comments powered by DisqusDesign Green Porsche Green Design Design Rygsække Porsche Rygsække Porsche
Spiral Bags Bags Prime Rygsække Prime Prime Tropical Bags Rygsække Tropical Spiral Spiral w4pgxAqBZ
Cognac Bæltetasker Still Leo Nordic Bumbag Fx1ww8Yq
Annoncer
Design Green Design Green Porsche Design Rygsække Porsche Rygsække Porsche
Eastpak Bæltetasker Eastpak Eastpak Steel Springer Springer Springer Leather Eastpak Leather Springer Steel Leather Steel Bæltetasker Bæltetasker wrrIOq
Chino Jeans Navy Ferry Blazer Slim Tommy qZt6Yw4n
Berlin Venus Patent Red Liebeskind Bæltetasker A6xwOqTTZ1
  • sitemap
  • information
  • links
  • kontakt
  • Porsche Rygsække Design Design Porsche Porsche Green Design Green Rygsække
Porsche Green Green Rygsække Design Design Design Porsche Rygsække Porsche

© 2019 Indre Mission - Ansv. redaktør Asbjørn Asmussen - - Persondatapolitik